Τι είναι το myhashimoto.com

Σ᾽ αυτό τον ιστότοπο καταθέτω την προσωπική μου μαρτυρία για την ασθένεια του Χασιμότο. Δεν είμαι γιατρός, δεν θέλω να διδάξω ή να υποδείξω τίποτε και σε κανέναν. Κάθε ασθενής πρέπει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο με τη βοήθεια της ιατρικής και των καλών γιατρών, ανάλογα με το μυαλό, το χαρακτήρα και τις συνήθειές του. Οποιαδήποτε ασθένεια άλλωστε είναι σαν δακτυλικό αποτύπωμα – ξεχωριστή για τον καθένα που την έχει. Ακόμη και η απόπειρα θεραπείας ή καλύτερα συμφιλίωσης με την αρρώστια είναι μια μοναδική, ατομική εμπειρία.

Θα ήθελα αυτά που γράφω να διαβαστούν σαν μια ιστορία, που δεν είναι όμως προϊόν μυθοπλασίας αλλά πραγματικότητα. Η πραγματικότητα με την οποία θα ζω μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Το όφελος που μπορεί να έχει ο αναγνώστης -που προφανώς έφτασε εδώ γιατί έχει παρόμοια προβλήματα- είναι να γνωρίσει τη δική μου τακτική άμυνας, την προσπάθεια για αυτογνωσία, τη συνειδητοποίηση ότι ο άνθρωπος έχει όρια αλλά μπορεί και οφείλει να ζήσει μέσα σ’ αυτά. Κι όλα για χάρη της ζωής που μας δίνεται σαν δώρο.

Πριν 4-5 χρόνια -απρόσμενα- το Χασιμότο μου επιδεινώθηκε επικίνδυνα. Μέχρι τότε το μαγικό χαπάκι της υποκατάστασης (Τ4) αλλά και η ομοιοπαθητική υποστήριξη με κράτησαν για 20 χρόνια ενεργή και δραστήρια στους περισσότερους τομείς της ζωής.

Νόμιζα ότι το θεριό, με το οποίο ζούσα από τη νηπιακή μου ηλικία και που μου είχε κάνει τόσο κακό, είχε αποσυρθεί στην τρύπα του. Όμως…

Γεγονότα βίαια και σκληρά ξύπνησαν το θεριό του Χασιμότο που τρέφεται στην κυριολεξία με κάθε αρνητική και στρεσογόνα κατάσταση.

Με την αφορμή της απρόσμενης επιδείνωσης άρχισα να ψάχνω τις απαντήσεις που κανένας γιατρός δεν θα μπορούσε ποτέ να μου δώσει -γιατί δεν είναι δυνατόν να έχει ένα γιατρό ο καθένας μας που θα τον παρακολουθεί νύχτα-μέρα. Διάβασα, ρώτησα, έμαθα, κι ενώνω τη φωνή μου εδώ στο Δίκτυο με τη φωνή άλλων ομοιοπαθών -πολλών δυστυχώς- σε όλο τον κόσμο.

Οι ψυχικές ασθένειες και οι ασθένειες των κυττάρων -ανάμεσά τους και οι αυτοάνοσες- ακριβώς όπως είχαν προβλέψει πριν 40-50 χρόνια, πλήθυναν σαν την άμμο της θάλασσας σ’ αυτή την στροφή των καιρών.

Σημείωση: Αυτός ο ιστότοπος για το Χασιμότο -και όχι μόνο- δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2015.

——————————–

Φωτό από το https://en.wikipedia.org/wiki/Pandora%27sbox
Προέλευση φωτό: http://www.jwwaterhouse.com/view.cfm?recordid=69

bulletΠερισσότερα για το δικό μου Χασιμότο…

all-gifted-woman

Μετά από όλες τις συμφορές, η γνώση, και τελευταία η ελπίδα.